Contact: +32 476 21 81 60

U wil een oprit (her)aanleggen?

Bekijk hieronder ons stappenplan en enkele voorbeelden.

Wat heeft u nodig?

Vergeet zeker niet nog meer voorbeelden te bekijken in onze portfolio.

Keramische tegels

keramische tegels vloeren

Terrastegels

Natuursteen tegels vloeren terras

Badkamertegels

Badkamer tegelen tegels vloeren

De juiste tegels!

Het kiezen van nieuwe vloertegels is niet zo eenvoudig als het lijkt. Zo kan je het echte effect van de tegels pas zien wanneer de vloer er al ligt. Indien je dan niet helemaal tevreden bent, is het jammer genoeg al te laat. Bezint dus eer u begint en ga zorgvuldig op zoek naar jouw ideale vloertegels.

Opgepast voor showrooms! Deze tonen vaak showroommodellen die er zeer mooi kunnen uitzien. Maar vergeet niet dat bepaalde tegelsoorten heel wat onderhoud vergen en niet enkel 'mooi' zijn. Vooral op lange termijn. Echter is het voordeel aan tegels dat je hierin zo'n breed assortiment hebt aan kleuren, vormen en maten dat je zeker de ideale vloertegel zal vinden voor je interieur of exterieur.Soorten tegels

 

Keramische vloertegel

Deze is zonder meer de bekendste tegel onder de vloertegels. Deze wordt gemaakt op basis van klei dat op een hoge temperatuur gebakken wordt. Maar ook binnen deze categorie van tegels is er heel wat diversiteit. Er zijn namelijk verschillende soorten keramische tegels die opgedeeld worden op basis van de manier waarop ze gebakken en afgewerkt worden. Grestegel is er daar één van en dankzij zijn stevigheid is deze enorm populair. Je hebt ook de keuze uit verglaasde of onverglaasde tegels. Bij verglaasde tegels wordt er een glasachtig emaillaagje gebakken. Deze zorgt voor een niet poreuze, waterdichte en ook vuilafstotende beschermlaag bovenop de vloertegel. Op basis van deze laag worden keramische tegels per categorie ingedeeld. Hoe trager de tegel verslijt, hoe hoger de categorie!


Natuursteen

Vandaag de dag wordt natuursteen nog veel gebruikt voor gevelbekledingen, werkbladen in de keuken, maar zeker ook voor de mooiste vloeren en wandbekledingen, binnen en buiten. Het is en blijft een tijdloos en toch actueel bouwmateriaal. Natuursteen is 'echt' en dat past in de hedendaagse levensstijl.


Cementtegels

Een nieuwtje in de wereld van tegels! De cementtegels worden ambachtelijk gemaakt en gekleurd en geven een rustiek tintje aan je interieur. Een klein nadeel aan deze cementtegels zijn het onderhoud. Dit komt omdat ze iets gevoeliger zijn voor plekken door hun poreusheid. Om die vlekgevoeligheid gedeeltelijk tegen te gaan kunnen cementtegels voorzien worden van een zogenaamde poriënvuller. Informeer je dus goed alvorens je cementtegels kiest!


Uiteraard zijn er nog veel meer soorten tegels. Neem gerust contact op met ons en wij begeleiden je met je tegelkeuze!