Contact: +32 476 21 81 60

U wil een oprit (her)aanleggen?

Bekijk hieronder ons stappenplan en enkele voorbeelden.

Welke soort oprit verkiest u?

Vergeet zeker niet nog meer voorbeelden te bekijken in onze portfolio.

Tegels of klinkers

tegel oprit klinkers leggen

Grind en halfverharding

Grind leggen design oprit

Kasseien

oprit van kasseien

Uw keuzes

Opritverharding in tegels of klinkers

Tegels en klinkers zijn ideaal voor opritten, looppaden en terrassen. Klinkers worden vaak gekozen omdat ze dankzij hun formaat goed blijven liggen. Daardoor kunnen ze dus onder andere ook op hellingen geplaatst worden. Tegels daarentegen vragen iets meer tijd bij het plaatsen, zeker bij de meer kwetsbare soorten. Er is een heel breed assortiment aan tegels en klinkers die opgedeeld wordt in verschillende groottes en kleuren. De voordelen van tegels en klinkers zijn o.a. de sterkte van de steensoorten en het comfort dat ze bieden. Daarnaast zijn tegels en klinkers perfect combineerbaar met zowel klassieke als moderne gevels, dankzij het brede assortiment van de steensoorten.

Halfverharding van grind of split

Grind en split zijn steensoorten dat goed te combineren zijn met andere soorten bestratingsmaterialen, zoals beton of natuursteen. Het zijn goedkopere steensoorten die eenvoudig zijn in aanleg en niet glad worden bij regenval of vrieskou. Grind en split zijn minder gevoelig aan groene aanslag en om rijsporen van de auto te voorkomen kan u opteren om grindstabilisatiematten te laten leggen. In grind en split bestaat er een heel breed assortiment aan groottes en kleuren die makkelijk te combineren vallen met verschillende soorten woningstijlen.

Opritverharding van kasseien

Wat is er charmanter dan een oprit uit kasseien? De perfecte steensoort om te combineren met landelijke en klassieke bouwstijlen. De kasseien blijven tot op de dag nog steeds populair bij de Belgen. De meest gebruikte kasseisoorten zijn porfier, basalt, gres en Zweeds graniet. Kasseien zijn duurzaam want ze zijn slijtvast en blijven lang mooi. En dankzij hun grotere oppervlakte zorgen ze voor een beter stapcomfort. De Belgische kasseisoorten zoals porfier en grès zijn echter enkel nog leverbaar al recuperatiekassei, maar tegenwoordig zijn platines erg populair.